Evenimente

The Power of Storytelling 

Primul editor VR al lumii, Jenna Pirog, vine din redacția The New York Times, să împărtășească jurnaliștilor din experiența sa folosind realitatea virtuală ca mediu de comunicare media. Evenimentul, organizat în parteneriat cu festivalul The Power of Storytelling, a fost deschis de către Deborah Chen, fondatoarea VR Cinema, și de către Andrei Pogonaru, din partea Veranda Mall.

Jurnaliștii au avut ocazia să experimenteze șase dintre cele mai premiate documentare VR de la The New York Times: primul film realizat, The Displaced, spune povestea a trei dintre cei 30 de milioane de copii strămutați de război, The Land of Salt and Fire prezintă într-o priveliște de culori spectaculoase locuitorii celui mai fierbinte loc de pe pământ, iar The Fight for Falluja urmărește din interior lupta forțelor irakiene cu ISIS. 

 

Star Wars: Jedi Challenges Launch

VR Cinema lansează în România ochelarii Lenovo Mirage AR împreună cu controlerul 🗡 Sabia cu Laser similară celei mânuite în Star Wars de Anakin Skywalker și Rey Learn! Marți, 31 Martie, îți punem la dispoziție încă două jocuri în care poți experimenta următorul nivel în materie de jocuri: cea mai revoluționară tehnologie în #realitatevirtuală: Keep talking and nobody explodes, Mind Horror, și Cosmos!

Filosofie în Black Mirror

Din seria de inițiative culturale La nuit des idees, organizate de Institutul Francez în marile orașe ale lumii, a făcut parte o dezbatere despre filosofia tehnologiei pornind de la serialul Black Mirror. Invitații, Radu Uszkai, doctor in filosofie cu o teza despre etica proprietății intelectuale și a file sharingului, ce predă în prezent la ASE București, și Constantin Vica, Lector univ.dr. al Uiversității din București, cu o teză de filosofie practică în domeniul internetului şi al tehnologiei web, sunt cercetători în cadrul Centrului de Cercetare in Etica Aplicată. Pornind de la ultimul sezon al serialului satiră science fiction Black Mirror, discuția a abordat aspectele etice ale tehnologiilor emergente.

Festivalul Filmului Francez

Cea de-a 21-a ediție a Festivalul Filmului Francez aduce pentru prima oară în istorie o nouă secțiune, de Experiențe în Realitatea Virtuală. Printre scurtmetrajele 360  prezente la festival, regăsim Lifeline, în regia lui Victor Michelot care urmărește povestea de dragoste prin fumul și luminile de neon ale unui club de noapte, sau scurtmetrajul premiat la Festivalul Tribeca, Sergeant James, unde spectatorul simte alături de un băiețel pus la încercare atunci când se apropie de ora de culcare, și toate obiectele din jurul lui par ca au prins viață. Documentarul care aruncă o privire magica asupra istoriei cinematografului, Kinoscope, regizat de Philippe A. Collin și Clément Léotard enumeră și onorează deopotrivă personalități fondatoare, regizori, sau personaje de film.

Realitate Virtuală & Lumi Paralele

O dezbatere despre universuri paralele și filosofia realității virtuale cu Nansi Lungu, lect. univ. dr. la Catedra de științe cognitive din cadrul Universității „Titu Maiorescu” și Mihnea Dumitru, scriitor SF.  Evenimentul a fost realizat în colaborare cu Mindset, o comunitate dedicată Psihologiei, și a fost urmat de vizionări de scurtmetraje 360 cu tematică științifico-fantastică.

Realitatea Virtuală in Cinema

Creativi și pioneri în tehnologie s-au întâlnit pentru a discue despre cele mai inedite moduri de a spune povești. Evenimentul a fost realizat împreună cu Realities, the Romanian VR & AR Think Tank, iar discuția a fost moderată de către Dan Benzakein, fondatorul acestui think tank. Dezbaterea a fost completată de Deborah Chen, fondatoarea cinema-ului, și regizorul de film Eugen Oprină. Cei trei au discutat despre cum experienta de a transmite povesti devine multisenzorială și au explorat primii pași pe care creativii și oamenii tehnici îi învață în termeni de storytelling experiențial. Un teritoriu curajos și fascinant, care schimbă o dată cu modul în care povestim și felul în care te descoperi pe tine însuți.

Weekend-ul Filmului VR Românesc

Cu prilejul Zilei Naționale a României, spectatorii au avut experiențe cinematografice inedite, prin producții autohtone. Printre filme se numără Train Talk, un scurtmetraj 360 0 realizat de Eugen Oprina, în colaborare cu Beijing Normal University, Marea Curățenie, produs de Alexandru Berceanu, și Single Moments (A tribute to Adele), realizat de Ion Andrei Puican și Matei Caramitru.

Din program fac parte și filmele realizate de agenția Creative VR și anume Salina Turda, film prezentat și la Festivalul de Film Internațional de la Cannes și Cetatea Făgăraș, o incursiune 360  în Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat”.