Evenimente Anterioare VR Cinema

Află despre o parte dintre evenimentele noastre de pâna acum…

Jurnalism – O discutie cu jurnalistii despre modalitatile prin care se pot folosi mediile de comunicare pentru a transmite mai bine informatiile oamenilor

 

Conferinta de presa cu Jenna Pirog, editor virtual reality pentru The New York Times si producator de film premiat la Emmy, in care a impartasit experientele ei de lucru cu VR in jurnalism. Dialogul a pus in discutie noile modalitati de a spune povesti, potentialul realitatii virtuale ca mijloc de comunicare si provocarile unui editor VR. Cum este VR vazut de catre jurnalisti si cum pot editorii sa decida ce modalitati de comunicare sa foloseasca: digital, print, podcast, video, VR?

Pentru intreaga saptamana, sase dintre cele mai premiate documentare VR au fost disponibile spre a fi vizionate gratuit la NYT VR: The Displaced, The Land of Salt and Fire, The Fight of Falluja, The National etc.

Parteneri: Veranda Mall, NYTVR, The Power of Storytelling, Decat o Revista;

Etica – O dezbatere in legatura cu etica dezvoltarii tehnologiilor emergente, incepand de la popularul serial science fiction marca Netflix, Black Mirror.

Am invitat doi specialist, Radu Uszkai, doctor in filozofie (etica proprietatii intelectuale si a distribuirii fisierelor), care preda la Academia de Studii Economice, si Constantin Vica, Lector Univ. dr. la Universitatea din Bucuresti (filozofie practica in internet si tehnologii web), cercetatori la Centrul de Cercetare in Etica Aplicata, pentru a pune in discutie unele dintre anxietatile lumii moderne: siguranta utilizatorului, suprematia inteligentei artificiale, evaluarea sociala, libertatea de a decide, implanturi cerebrale intrusive.

Care dintre aceste frici sunt reale si care sunt irationale?

Acest eveniment face parte din “La nuit des idees”, eveniment care are loc simultan in 66 de tari.

Parteneri: Veranda Mall, Institut Francais, La nuit des idees, CCEA;

Activism social – Cum este tehnologia imersiva mai buna in a crea empatie si intelegere la toate nivelurile sociale si cum putem noi sa o folosim?

Cum este sa iti petreci 23 de ore pe zi intr-o celula de 6x9 pentru zile, saptamani, luni sau chiar ani? 6x9 este prima experienta VR oferita de Guardian, care te plaseaza inauntrul unei celule izolate din inchisoare si iti povesteste despre efectele psihologice daunatoare pe care le poate cauza izolarea.

Am gazduit o dezbatere intre Kevin Young, Creative Techologist, creatorul “6x9” si Avril Furness, un producator de filme VR, care a produs “The last moment”, un documentar VR dramatic interactiv care permite utilizatorului sa experiementeze o sinucidere asistata.

Parteneri: Veranda Mall, Aspen Institute Romania, The Guardian